Sabah gazetesinde yer alan haberle ilgili açıklama

01.12.2010 tarihli Sabah Gazetesinde yer alan “Erotik hatlar yurtdışına kaçtı” başlıklı haberle ilgili olarak şirketimizce aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

0592 hat bloğunun kullanım hakkı sahibi olan şirketimiz Globalstar Avrasya Uydu Ses ve Data İletişim A.Ş., dünya çapında uydu haberleşme hizmet sunan 4 uydu operatöründen birisi olan Globalstar INC’in, Türkiye ve Ortadoğu haberleşme trafiğini sağlayan bağımsız operatörlerinden birisidir. Ayrıca şirketimiz, Uydu Yer İstasyonu Türkiye topraklarında bulunan ve yüzde 100 yerli sermaye ile Türk mühendis ve teknisyenlerinin çalıştığı Türkiye’nin tek mobil uydu operatörüdür.

Bilindiği üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu; cep, sabit ve uydu telefonları üzerinden erotik sohbet hatlarının aranmasından doğan ve/veya doğabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek adına ses tabanlı servis uygulamasına son verip, görüşmelerin 900’lü hatlar üzerinden yapılacağını karara bağlamıştır. Özellikle çocuk aramalarının engellenmesi temel alınarak, TBMM’nin talebi üzerine “alo sohbet “hatları kapatılmış olup 900’lü hat uygulamasına geçilmiştir. Ardından bu çerçevede çıkarılan ilgili yönetmelik ve Kurul kararlarına harfiyen uyan şirketimiz, 0592 hat bloğu üzerinden “canlı sohbet” olararak adlandırılan katma değerli servislerin kullandırılmaması konusunda gerekenleri yapmakta ve bu konuda oldukça hasas davranmaktadır. Hatta ilgili yönetmelik ve Kurul kararlarına uymayan, şirketimizin gösterdiği hasassiyeti göstermeyen firmalar takip edilerek, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bildirilmektedir.

Ayrıca şirketimiz 900’lü hatlar üzerinden verilmesi gereken canlı sohbet hizmeti dışında kalan Katma Değerli Elektronik Haberleşme Hizmetlerinin uygulanması aşamasında da tüketici hakları ve menfaatlerini korumaya yönelik usul ve esasları belirlemeyi amaçlayan “Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları” yönetmeliğine birebir uymaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Globalstar Avrasya
Uydu Ses ve Data İletişim A.Ş.