SPOT akıllı cep telefonları için yeni ürünü Connect’i tanıttı

"Cep telefonum çekmiyor" derdine son

SPOT, Kişisel Uydu Takip ve Güvenlik Cihazı GSM kapsama alanı dışında kalan yerlerden acil yardım isteme, kişisel iletişim kurma, GPS pozisyonu ile birlikte mesaj gönderme ve sosyal ağlara mesaj yazabilme özelliği olan yeni ürünü SPOT CONNECT’i tanıttı.

05.01.2011 - Spot LLC, dünya çapında küresel mesajlaşma teknolojisi getiren, uydu iletişiminde öncü yeniliklere devam ediyor. Globalstar Inc.’nin stratejik ortaklarından Spot LLC, yeni SPOT CONNECT adlı uydu iletişim cihazının akıllı cep telefonlarının işletim sistemlerini kullanarak Globalstar uydu ağı üzerinden mesaj gönderme yeteneği kazanadığını duyurdu.

SPOT CONNECT nasıl çalışıyor?
SPOT CONNECT, şehir veya kırsal bölgelerde cep telefonu kapsama alanı dışında kalan yerlerden mesaj göndermek için Globalstar küresel haberleşme uydularına bağlanıyor. Akıllı telefon işletim sistemleri ile Bluetooth üzerinden kablosuz iletişim kuran SPOT CONNECT, şu özelliklere sahip:

• GPS uydu sistemini kullanarak hatasız konum belirleme ve kişisel iletiler veya uluslararası acil müdahale merkezine konum bilgilerini iletmek için Globalstar uydu ağı üzerinden mesaj gönderim özelliği.
• SMS veya e-posta olarak önceden tanımladığınız 10 kişiye uydu üzerinden konum bilgilerinizle kayıtlı mesaj gönderim özelliği.
• GSM kapsaması olmayan yerlerden 41 karaktere kadar konum bilgilerinizle birlikte yazdığınız SMS’leri gönderme özelliği.
• GSM kapsaması olmayan yerlerden Facebook, Twitter ve SPOT Adventures gibi sosyal ağlarla mesaj yazma özelliği.
• Güvenliği kanıtlanmış SPOT mesajlaşma özelliklerini kullanabilme ve Google Maps üzerinden anlık takip edilebilme ve acil durumlarda tek tuşla acil durum mesajı gönderme özelliği.
• Web & Mobil hesap yönetimi özelliği
• Bluetooth kablosuz bağlantı
• Standart su geçirmeme özelliği
• Hafif (105 gr.)
• Ek smartphone uyumunun bu yıl içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Fiyatlandırma
Amerika Birleşik Devletlerinde Ocak ayında satışa sunulacak olan SPOT CONNECT'in, Türkiye satış fiyatı ise henüz bellirlenmedi.

Kapsama alanı
SPOT uydu kapsama alanı; Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Meksika, Avrupa, Ortadoğu, Avustralya, Kuzey ve Orta Afrika, Güney Amerika ve Kuzey-Doğu Asya ülkelerinin tamamını içine alır.

EDİTÖRE NOTLAR:

Globalstar Avrasya hakkında

Dünyanın önde gelen uydu servis sağlayıcılarından olan Globalstar’ın Türkiye ve Ortadoğu hizmet sağlayıcısı ve bağımsız operatörü olan Globalstar Avrasya, 0592 ulusal alan kodu ile 20’den fazla ülkeye sesli görüşme ve data iletişimi sunmaktadır.
Türkiye'nin tek mobil uydu operatörü olan Globalstar Avrasya, yüzde 100 yerli sermaye ile Türk mühendis ve teknisyenlerince işletilmektedir. Uydu yer istasyonu Ankara’da bulunan Globalstar Avrasya’nın hizmet verdiği kurumlar arasında Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet birimleri, sivil savunma kuruluşları, kaymakamlıklar, belediyeler ve özel sektör bulunmaktadır.
Globalstar Avrasya, Globalstar’ın stratejik ortağı SPOT LLC’nin de Türkiye ve Ortadoğu tek yetkili temsilcisidir.

Spot Kişisel Takip ve Güvenlik Sistemi nedir?
SPOT LLC’nin 2009 yılında piyasaya sunduğu SPOT, uydu üzerinden kişisel takip yapabilme ve tek tuşla mesajlaşma özelliğine sahip uydu haberleşme cihazıdır.
SPOT ile daha önceden belirlediğiniz 10 kişiye kadar acil yardım mesajınızı veya iyi olduğunuzu konum bilgilerinizle birlikte iletebilirsiniz.
Ayrıca tek tuşla (S.O.S.) dünyanın 140 ülkesinde acil yardım birimlerinden yardım isteyebilirsiniz.
Takip özelliği sayesinde Google Haritaları üzerinden anlık olarak her 10 dakikada bir gönderilen mesajlarla takip edilebilirsiniz.