Globalstar kapsama alanı genişledi

Globalstar, kapsama alanını Batı Asya ve Atlantik Okyanusu bölgesine kadar genişletti.

Milpitas, California, 10 Aralık 2009 - Globalstar, mesaj kapasitesini ve simpleks data ağının, iletim duyarlılığını arttırmak için tasarladığı ağ gelişiminin kurulumunu tamamladığını açıkladı. Bu gelişmeyle Globalstar, Batı Asya’da bir çok deniz kıyısı ve okyanus bölgeleri gibi daha önce hizmet verilemeyen bölgelerle ayrıca kuzey yarım kürede Atlantik Okyanusunu kapsama alanına dahil etti. Yeni kapsama alanı haritasını ; http://www.globalstar.com/en/satellite/simplex_coverage.php adresinden bulabilirsiniz.

Ağ gelişiminin meydana getirdiği arttırılmış alıcı duyarlılığı, sadece simpleks coğrafi kapsama alanını genişletmekle kalmayıp, aynı zamanda kullanım bölgelerinde ve çalışma şartlarında yüksek güvenilirlik sunuyor. Globalstar simpleks data ağı, bir çok acil durumda, filo yönetiminde ve kişisel takip araçlarında kullanılıyor. Şirket arttırılmış mesaj kapasitesinin ve alıcı duyarlılığının, aynı zamanda Globalstar’ın ödüllü ürünü olan SPOT uydu kişi takip cihazı kullanıcılarına yarar sağlayacağını açıkladı.

Globalstar Inc. Genel Müdürü Peter Dalton, “Globalstar’ın yeni ağ gelişimi, şu anki simpleks data mesaj kapasitesini 10 katı kadar genişletiyor. Ayrıca müşteri tabanını arttırarak, yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı M2M SPOT kişisel takip ürününü ve hizmetini sağlıyoruz. Bu gelişimlerin uygulamaları ve kapsama alanı genişletmelerinin sonuçları aynı zamanda M2M simpleks data ürün çözümü girşimi için olan yerel ve uluslararası pazardaki yerini genişleten taahhütümüzü yerine getirdiğimizi göstermektedir” dedi.

2009 yılının başında Wasilla, Alaska’da bulunan yer istasyonunda gelişimlerin kurulumuna başlayan Globalstar, kasım ayında simpleks data araçlarıyla birlikte, yer istasyonu donanımının geliştirilmiş yazılım kurulumunu tamamladı.

Yapılan geliştirme çalışmalarıyla yenilenen simpleks data ağı, SPOT uydu haberleşme ve çeşitli ürün çözümlerini desteklemeye ek olarak, bir çok uzaktan izleme ve alarm uygulamaları hem wireless’in ulaşabildiği hem de ulaşamadığı karasal alt yapıda kullanılabilecek. GPS konum kordinatları, uzaktaki durum ya da diğer sensor bildirimleri gibi bilgiler, Globalstar simpleks ağı kullanarak güvenilir bir şeklide gönderebiliyor.

Globalstar Inc. hakkında
Globalstar Inc., dünyanın 120’yi aşkın ülkesinde, toplamda 350 binden fazla aktif sesli görüşme ve veri ünitesiyle ticari ve eğlence amaçlı kullanıcılara yüksek değerli, yüksek nitelikli uydu iletişim hizmetleri sunuyor. Globalstar’ın, sesli görüşme ve veri iletişim ürünleri arasında mobil ve sabit uydu telefonları, tek ve çift yönlü uydu veri haberleşme modemleri ve esnek servis paketleri yer alıyor. Şirketin, dünya çapında önemli müşteri kesimleri arasında petrol ve gaz sanayi, madencilik, ormancılık, ticari balıkçılık, kamu hizmet tesis ve işletmeleri ile askeriye, ulaştırmacılık, ağır sanayi, acil durum birimleri bulunuyor. Bunların yanı sıra, Globalstar’ın müşterileri arasında bireysel eğlence amaçlı hizmet alan kullanıcılar da yer alıyor.