Globalstar ikinci nesil uydularını fırlatmaya hazırlanıyor

Globalstar, yeni 48 adet uydunun fırlatılması için geri sayıma başladı. Uyduların fırlatılmasıyla uydu yer istasyonlarının yenilenme çalışmaları eş zamanlı olarak sürdürülüyor.

Milpitas California, Ocak 2010- Globalstar, geleceğin teknolojisi olarak adlandırılan ikinci nesil uydu fırlatılması için hazırlıklarına devam ediyor. Teleölçüm Kontrol Birimi ve uydu yer istasyonlarının geliştirilmesi çalışmalarına da devam eden Globalstar, yazılım ve donanım yeniliklerini Thales firmasına yaptırıyor. Thales, stratejik bölgeler öncelikli olmak üzere çeşitli ülkelerde bulunan Globalstar Uydu Yer İstasyonlarında geliştirme ve modernizasyon çalışmalarını yürütüyor.

“2010 yılı büyük bir yıl olacak”
Globalstar Genel Müdürü Peter Dalton, yapılan çalışmaların, ilk uydu firlatmalarıyla birlikte Globalstar’a küresel uydu yeterliliği sağlayacağının altını çizerek, “Teleölçüm Kontrol Birimi (TCU) yer istasyonu gelişimleri yeni uydu fırlatımının önemli bir ana taşını oluşturuyor. 2010 bizim için büyük bir yıl olacak” dedi.

Globalstar’ın yeni uyduları Thales Alenia Space firması tarafından üretiliyor. Globalstar bu 48 uydunun üretimi ve yer istasyonlarının modernizasyonu için 2006 yılının kasım ayında Thales ile 750 milyon Avro’ya varan tutarda anlaşma imzalamıştı.

Teleölçüm Kontrol Birimi nedir?
Teleölçüm Kontrol Birimleri uyduların fırlatılması sırasında dünya yörüngesinde doğru konumlandırılmalarını sağlayacak olan ünitelerdir.

Globalstar Inc. hakkında
Globalstar Inc., dünyanın 120’yi aşkın ülkesinde, toplamda 350 binden fazla aktif sesli görüşme ve veri ünitesiyle ticari ve eğlence amaçlı kullanıcılara yüksek değerli, yüksek nitelikli uydu iletişim hizmetleri sunuyor. Globalstar’ın, sesli görüşme ve veri iletişim ürünleri arasında mobil ve sabit uydu telefonları, tek ve çift yönlü uydu veri haberleşme modemleri ve esnek servis paketleri yer alıyor. Şirketin, dünya çapında önemli müşteri kesimleri arasında petrol ve gaz sanayi, madencilik, ormancılık, ticari balıkçılık, kamu hizmet tesis ve işletmeleri ile askeriye, ulaştırmacılık, ağır sanayi, acil durum birimleri bulunuyor. Bunların yanı sıra, Globalstar’ın müşterileri arasında bireysel eğlence amaçlı hizmet alan kullanıcılar da yer alıyor.